Verwarring bij Nieuw Weef bij Deef

crossover nieuw weef & KissHet onlangs geïntroduceerde Nieuw Weef bij Deef van maandagavond 3 maart aanstaande heeft consternatie opgeleverd bij de klandizie van Dancing Van de Burgt aan het Heuvelplein in Beek en Donk. Oorzaak van de verwarring is de onbekendheid met het fenomeen Nieuw Weef. Volgens Deef eigest staat zijn relatie onder druk door de vele verbaasde vragen van het clientèle en het onbegrip over deze aankondiging zonder medeweten van zijn vriendin en zakenpartner Chantal (niet te verwarren met de Chantal van het Gezicht van de Beweging).
Om een einde te maken aan de wat onhandige situatie heeft De Beweging het initiatief genomen uitleg te gaan geven over de betekenis van Nieuw Weef.

Nieuw Weef
De titel Nieuw Weef kan en mag niet in relatie gebracht worden met het tijdens de carnavalsdagen populaire gebruik sjansen en flirten. De consternatie van de laatste twee weken doet vermoeden dat menig mannelijk cafébezoeker deze associatie heeft gehad waardoor de vertaling “nieuwe vrouw” snel werd gemaakt.
De Beweging heeft met de introductie van Nieuw Weef echter slechts gepoogd een muziekstroming uit de jaren 80 een modern jasje te geven. Op zoek naar de letterlijke betekenis valt in Wikipedia te lezen:
“In het algemeen kun je wel stellen dat de muziek donker, meeslepend en “zweverig” is. Aanhangers waren bijvoorbeeld meestal in het zwart gekleed en droegen het haar – sterk geïnspireerd op de punk – kort en wild, hoewel veelal conventioneler en meer gemodelleerd dan deze, waardoor de nieuw weef onder invloed van de commercie al gauw salonfähig werd en kon uitgroeien tot een mode voor de grote massa.”

Door de toenemende populariteit van Nieuw Weef bij de jeugd kan gesproken worden van een heuse revival van een lifestyle. Een heuse beweging die nauw verwant is aan de deining die De Beweging jaarlijks veroorzaakt.
Via de facebookpagina van Beweging Op d’n Tocht zijn de actuele ontwikkelingen rondom dit nieuwe topevenement te volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*

Follow Me