Tweede Haren bij Nieuw Weef bij Deef?

Nieuw Weef HarenDe aankondiging van een nieuw evenement door de succesvolle Beweging van Op d’n Tocht heeft in Zuid-Oost Brabant de gemoederen flink doen oplaaien. Middenstanders geven aan geen zin te hebben in een tweede Haren. Nieuw Weef bij Deef heeft tot een ware Social Media Weef geleid en talloze reacties opgeroepen. Niet alleen Deef eigest maar ook de leden van de Beweging worden overspoeld met vragen en aanmeldingen voor dit evenement. Ondernemende liefhebbers in binnen- en buitenland organiseren groepsreizen naar Ganzendonck. Inmiddels zijn op internet de eerste zwarte tickets gesignaleerd voor dit gratis evenement.

Het fenomeen Nieuw Weef is niet nieuw en stamt uit laatste grote economische crisis, begin jaren tachtig. De muziekstroming en bijpassende lifestyle was in die periode niet weg te denken uit het straatbeeld. Die zichtbare verbondenheid heeft Beweging Op d’n Tocht, met een welhaast onfeilbaar neusje voor trends, geïnspireerd tot Nieuw Weef bij Deef waarmee de revival van deze lifestyle een enorme impuls heeft gekregen. De golf van enthousiasme voor het evenement in Ganzendonck wordt mede gevoed door afgunstige reacties uit trendy uitgaanscircuits van de Kerkstraat tot in Berlijn. Hardnekkige pogingen om in te haken op de huidige revival hebben bij de Oosterburen nog niet tot grote successen geleid, met publieke ontevredenheid als gevolg. Hipsters uit heel Europa hebben inmiddels de bekende clubs de rug toegekeerd, waarmee Dancing van de Burgt aan het Heuvelplein impliciet uitgeroepen is tot Europa’s Nieuw Weef Hotspot!

Veiligheidsdiensten, zowel regionaal als nationaal, hebben bij het Gezicht van de Beweging hun zorgen uitgesproken. De angst voor een “tweede Haren” heeft tot een bovengemiddelde alertheid geleid. “Begrijpelijk, maar geen reden tot verandering van koers” liet het Gezicht in een schriftelijke verklaring weten. “Beweging op d’n Tocht heeft in de loop der jaren een reputatie opgebouwd als organisator van meeslepende evenementen met een innovatief karakter. De grootsheid van haar initiatieven spreekt tallozen aan, zeker in deze donkere periode in de moderne geschiedenis. Het is niet aan ons om dit enthousiasme, dat juist hoop en vreugde schenkt aan velen die het zo hard nodig hebben, de kop in te drukken.” Aldus het Gezicht in diezelfde verklaring. Daarnaast verklaart het Gezicht dat een herhaling van Haren niet te verwachten valt gezien de dominant wijkende haargrens van de meeste Nieuw Weef liefhebbers: “Zelfs de sterkste gel zal weinig effect hebben op het door velen gewenste Haren-effect”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*

Follow Me