Beek en Donk krijgt TVGD Pop-up Museum

Frank In MuseumNa enkele jaren van voorbereiding is nu eindelijk de kogel door de kerk. Beek en Donk krijgt aan het Heuvelplein een nieuwe attractie in de vorm van een pop-up museum. De initiatiefnemers willen al in februari de duren openen van het tijdelijke museum.

Het pop-up museum gaat ondermeer uitgebreid aandacht schenken aan de absurde en bizarre creaties van de jubilerende Beweging Op d’n Tocht. Ook al is het 22ste jubileum van dit illustere gezelschap de aanleiding, toch wil de curator van het museum een bredere context schetsen.

Het is volgens de curator immers geen toeval dat zo’n bijzondere beweging als Op d’n Tocht juist in Beek en Donk kan gedijen. Net als bij andere grote maatschappelijke ontwikkelingen zijn de uitspattingen van de afgelopen 22jaar een reflectie van de sociale druk in het normaal zo
gemoedelijke Beek en Donk.

De curator van de museale tentoonstelling aan het Heuvelp lein wil dan ook graag de creaties van Op d’n Tocht plaatsen in het licht van andere prominente figuren en gebeurtenissen in Beek en Donk. Ook al zal het niet makkelijk worden, uitgangspunt is dat er kies wordt omgegaan met het beeldmateriaal dat menigeen liever niet in het openbaar terug wil zien.

Op korte termijn zal duidelijk worden welke locatie aan het Heuvelplein zal worden gebruikt en wanneer de officiële opening gaat plaatsvinden.Houders van de Museumjaarkaart en deelnemers aan de Ganzendonckse Optocht hebben gratis toegang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*

Follow Me