De beweging moves you

Met de kerst voor de deur geeft de voormalig vurzitter van de gewezen Vereniging een opmerkelijke statement af. Speciaal voor de opgeleide kijker is de 7 minuten durende kerst-, nieuwjaars en paastoespraak ingekort tot een langdradige 3 minuten. Mocht je het niet volhouden scroll dan door naar de eindboodschap: 2012Lees verder….

Lees verder…..

Optochtthema Op d’n Tocht bekend

Onder het motto “Wie doet er mee?” is iedereen welkom zich aan te sluiten bij de optochtdeelname van Op d’n Tocht. Al jarenlang werkte Op d’n Tocht in het geheim aan de voorbereiding van een organisatorische ommezwaai. De vereniging is de vereniging niet meer, maar een beweging! Liefhebbers die zichLees verder….

Lees verder…..

It’s a miracle

Wonderbaarlijk genoeg duiken er nog steeds belastende materialen op. Een onverlaat heeft vermoedelijk de camera ter hand genomen en ons Ganzendonck’s Mirakel zonder toestemming vastgelegd. Aan de lens-performance te zien was het Mirakel zich uitermate bewust van de draaiende camera en heeft hij de moeite genomen om zichzelf heerlijk teLees verder….

Lees verder…..

Nieuwe pagina; Miet & Griet

Tijdens carnaval is het altijd dringen geblazen als Op d’n Tocht “in da house” is. Iedereen probeert angstvallig op de foto te komen met de prominente leden, waarbij een knuffel van de Vurzitter het hoogst haalbare voor velen is. Een leuke herinnering voor later. Ik was erbij! kijk maar! isLees verder….

Lees verder…..

Tweede plaats waardig?

Er zal nog lang discussie plaats vinden over de jurering van Optocht 2011. Is die tweede plek van Op d’n Tocht eigenlijk wel terecht? Als het aan de kwaliteit van de videoproducties ligt is er geen twijfel mogelijk. Er kan maar er maar één de beste zijn! Volgens een vanLees verder….

Lees verder…..

Dubieuze beelden

Carnaval 2011 was niet alleen hilarisch maar blijkt achteraf ook nog eens spraakmakend te zijn geweest. Op enkele locaties zijn kiekjes genomen van prominente Ganzedonckers en Ganzendonckerinnekes in een weinig omfloerste positie. Op deze foto is duidelijk te zien dat de Nome in zijn nopjes is met de warme belangstelling ditoLees verder….

Lees verder…..

Vereniging Op d’n Tocht opgeheven

De Vurzitter van Op d’n Tocht is tijdens carnaval in een spontane identiteitscrises terecht gekomen. Oorzaak was de ongevraagde inmenging van de heren van de TipTopTappery-sociëty. Volgens deze bebakbaarde heren was het de hoogste tijd om Vereniging Op d’n Tocht op te heffen en verder te gaan als Beweging.  Al sinds het jaar 1995 zwaaitLees verder….

Lees verder…..

Dubieuze suggestie van Van Beek of Donkers

Het initiatief voor de oprichting van De Beweging levert enthousiaste reacties op. Zelfs de befaamde Van Beek (of is het Donkers) van Duo Van Beek en Donkers uitte zijn lof: “Mooi initiatief, fantastisch! En dat nu net na carnaval het levuh weer normaal is. Bij een beweging denk ik aan volgelingen,Lees verder….

Lees verder…..

TipTopTapperie heren teleurgesteld

Het is wat. Na lang beraad zijn de heren van de TipTopTappery-society tot de conclusie gekomen dat Op d’n Tocht beter een beweging kan worden. Op deze wijze zouden meer Ganzendonckers zich kunnen mengen in de creatie van absurdistische activiteiten. De eerste actie in dit streven is de creatie vanLees verder….

Lees verder…..

Lof voor Nome Video

Volgens de voorzitter van het Nimweegs cultuurplatform Han B is onze cineast Nome goed bezig. Hieronder zijn waardering over de laatste video over de muzikale missers: Oscar waardig, niet alleen voor regie, montage, special effects en uiteraard de soundtrack, maar dit keer ook eentje voor beste Mannelijke Hoofdrol (de Vurzitter)Lees verder….

Lees verder…..